Bankguru Goldman Sachs vill ha en lejonandel av bitcoin-handeln

By | 4 March 2021

Ja, men nej … men i slutändan ja – Som en vindflöjel som snurrar i riktning mot vinden har megabanken Goldman Sachs just meddelat att den kommer att vända sitt beslut om Bitcoin och kryptovalutor. Efter ett misslyckande i september 2018 öppnar det multinationella bankföretaget äntligen ett handelskontor tillägnad kryptos.

Handelskontor, vårdtjänst, ETF: Bitcoin i alla såser?

I en publikation den 1 mars rapporterade Reuters att Goldman Sachs-koncernen har all avsikt att starta om sin idé om ett kryptovalutahandelsbyrå, efter att ha övergivit det ett tag.

Kunderna i den stora banken kommer att kunna börja handla med Bitcoin (BTC) futures redan nästa vecka, enligt källor som Reuters citerar.

Detta handelskontor kommer att ingå i divisionen Global Markets, den största när det gäller investeringar inom Goldman Sachs.

Dessa BTC-terminskontrakt kommer inte att vara fysiska, det vill säga prenumerationer och stängningar, precis som CFD: er, kommer endast att vara i fiatvalutor (dollar) och inte riktiga bitcoins.

Goldman Sachs skulle emellertid undersöka möjligheten att ha en digital förvaringstjänst samt möjligheten att utfärda en ETF (börshandlad fond) på Bitcoin.

När vi vet att Goldman Sachs sedan sommaren 2020 också har undersökt möjligheten att skapa sin egen kryptovaluta, säger vi för oss själva att bankjätten helt har bytt till kryptosfären. Å andra sidan ligger den stora amerikanska banken långt efter andra i loppet om denna nya tillgångsklass.