USA: s finansminister Janet Yellen dödar Bitcoin, denna “helt ineffektiva” sak

By | 25 February 2021

När politik fortsätter att straffa Bitcoin – Sedan hennes bekräftelse som finansminister den 25 januari har Janet Yellen inte varit snäll mot Bitcoin. På måndag kritiserade fru Yellen energiförbrukningen och ineffektiva bitcoin-transaktioner vid ett evenemang värd The New York Times.

Bitcoins ineffektivitet

På en av konferenserna “DealBook DC Policy Project” värd The New York Times, sade finansministeriet:

”Jag tror inte att Bitcoin ofta används som transaktionsmedium. Det är ett extremt ineffektivt transaktionssätt och mängden energi som förbrukas för att bearbeta dessa transaktioner är häpnadsväckande. “

Detta uttalande om Bitcoins energiförbrukning upprepar den underliggande trenden som har dykt upp under senare tid: “Bitcoin är inte bra för planeten och måste förbättras eller förstöras.”

Under hennes vittnesbörd inför senaten för hennes bekräftelse som finansminister, hade Yellen sagt att Bitcoin och andra digitala valutor erbjöd “potentiella fördelar för USA och våra allierade” och kunde “förbättra effektiviteten i det finansiella systemet ”.

Slutligen talade Janet Yellen också om frågan om en centralbanks digitala valuta under sitt tal. Enligt honom är projektet bara på ett embryonalt stadium på amerikansk sida, eftersom många frågor fortfarande är olösta.