Bitcoin konsoliderar mer än $ 35.000 support

By | 19 January 2021

Bitcoin-priset sjönk avsevärt under veckan 11-18 januari och skapade en baissär ljusstake under processen.

Icke desto mindre handlar Bitcoin fortfarande i gott skick med en Imediate Edge Trading-robot över kort / medellång siktstöd, vilket inte bekräftar den baisse trenden.

Bitcoin Hanging Man Candle

Under veckan 11-18 januari skapade Bitcoin en hängande ljusstake, som normalt betraktas som ett baisseartat vändningstecken när det dyker upp under en uppåtgående trend.

Ändå bekräftar tekniska indikatorer ännu inte trenden.

MACD-, RSI- och stokastiska oscillatorer ökar alla, och ingen av dem har genererat baisse skillnader trots att de befinner sig i överköpt territorium.

BTC varje vecka

Det dagliga diagrammet ser mer baisseartat ut än det veckovisa motsvarigheten. Medan BTC har studsat vid 0.382 Fib retracement-stöd till $ 32.125 och genererat en dold hausseartad divergens i RSI, är resten av avläsningarna baisseartade.

BTC har redan skapat en lägre hög och Stokastisk oscillator har gjort ett baisseartat kors. Lägg till detta, MACD rör sig nedåt och har nästan gått över till negativt territorium.

Om BTC skulle bryta ner från det nuvarande supportområdet skulle nästa stöd sannolikt hittas på $ 29 080 (0,5 Fib retracement-nivå).

BTC Daily Outlook

Symmetrisk triangel

Sextimmarsdiagrammet visar att BTC har följt en stigande supportlinje sedan 14 december och eventuellt handlas i en symmetrisk triangel. Detta mönster anses normalt vara neutralt.

Tekniska indikatorer är också neutrala, vilket inte bekräftar trendens riktning.

BTC-support

Tvåtimmarsdiagrammet visar att BTC har studsat på 0.618 Fib retracement-nivån för det föregående uppåtgående steget och är för närvarande på väg högre efter att ha skapat en högre låg. Den två timmars MACD stöder fortsättningen av den uppåtgående rörelsen.

BTC förväntas hitta motstånd på $ 37700. Denna nivå är en kombination av 0.618 Fib retracement-nivån, ett horisontellt motståndsområde och eventuellt den nedåtgående motståndslinjen i triangeln.

Om BTC bryter ut eller ner från triangeln kommer sannolikt att avgöra trendens riktning. På grund av möjligheten till en långvarig korrigering verkar en eventuell uppdelning mer sannolikt.

BTC triangel

Slutsats

Medan Bitcoin förväntas öka mot $ 37700 för att nå motståndslinjen i triangeln, är trenden obestämd tills en breakout eller uppdelning inträffar.